-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8724 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر صلاحيت هيچ يك از مراجع تقليد از نظر فردي اثبات نشود، آن شخص براي برطرف كردن مشكلات ديني خود بايد چه كار كند؟

مقصود از صلاحيت كاملاً روشن نيست كه آيا صلاحيت اجتهاد و مرجعيت به طور كلي است يا اعلميت؟

اگر مقصود صلاحيت اجتهاد مرجعيت باشد، مسئله طرح شده در سؤال اصلاً صحيح نميباشد و چنين فرضي درست نيست، چون كسي كه صلاحيت نداشته باشد، اصولاً به عنوان مرجع معرفي و شناخته نميشود. همين كه عدهاي از اهل فن و آگاهان، شخصي يا اشخاصي را داراي صلاحيت معرفي كرده و از آنها در مسائل تقليد ميكنند، معلوم ميشود كه صلاحيت داشتهاند. اين موضوع در تمام رشتهها و تخصصها همين گونه است و صلاحيت داشتن به معناي اشتباه نكردن يا صحيح بودن تمام نظريات آنها نيست، مثلاً كسي كه صلاحيت پزشكي را دريافت ميكند و مورد تأييد سازمان نظام پزشكي قرار ميگيرد، به معناي درست بودن تمام نسخههاي او نيست. در عين حال كه مردم احتمال اشتباه در مورد او را ميدهند، اما به او رجوع ميكنند.

اما اگر مقصود اعلميت باشد كه ظاهراً همين طور است، اگر اعلميت فردي از مراجع براي انسان مشخص نباشد و تمام مراجع از هر جهت با هم مساوي باشند (البته بعد از تحقيق و بررسي در مورد آنها) ميتواند از هر كدام تقليد كند، يا اين كه در مسائلي كه اتفاق نظر دارند، عمل نمايد و در مسائل اختلافي، تنها از يكي تقليد نمايد. هم چنين ميتواند به مراجع سابق كه از دنيا رفتهاند مراجعه كند، البته اگر يكي از آنها را اعلم ميداند. در عين حال بايد در مسائل جديدي كه اتفاق ميافتد و مرجع گذشته در مورد آن نظري ندارد، از يكي از مراجع زنده تقليد كند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.